RHCe & onderwijs

Informatie
Heeft u suggesties of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ivonne Lipsch, senior educator en cultuurhistorica.
t: 040 - 264 99 54
e: i.lipsch@rhc-eindhoven.nl

Primair onderwijs, speciaal (basis)onderwijs en voortgezet onderwijs

Het RHCe ontwikkelt eigen educatieve programma’s voor leerlingen uit het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. De programma’s zijn veelal thematisch ingericht, sluiten aan op de kerndoelen van het onderwijs en zijn lesstofaanvullend of –vervangend. Ook komen in de lessen diverse verwerkingsmiddelen voor, uitgaande van de verschillen in leerlingen en de manier waarop ze leren. De lessen zijn niet alleen gericht op het overdragen van informatie. Ook het verrassen, beleven, laten verwonderen en enthousiasmeren is belangrijk. Heel bijzonder is dat in het RHCe de leerlingen het depot in mogen om archiefstukken in levenden lijve te bewonderen. Een uitzondering in de archiefwereld, waar het risico op beschadiging altijd aanwezig is. Leerlingen die bij het RHCe (de maatschappelijke) stage willen lopen, kunnen hier ook aan de slag.

Beroepsonderwijs, volwassenenonderwijs en hoger onderwijs

Aan studenten uit het beroepsonderwijs, het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs geeft het RHCe rondleidingen. Op aanvraag besteden wij in deze rondleiding extra aandacht aan een specifiek onderwerp. Studenten die bij het RHCe stage willen lopen, kunnen contact opnemen met Ivonne Lipsch, i.lipsch@rhc-eindhoven.nl.

Onderzoek

Voor alle groepen leerlingen en studenten geldt dat (begeleiding bij het) onderzoek doen in ons historisch centrum ook tot de mogelijkheden behoort.

Maatwerk

We staan altijd open voor suggesties en vragen vanuit het onderwijs met betrekking tot speciale onderwerpen of projecten. Op aanvraag en in overleg kunnen erfgoedlessen worden ontworpen en speciale rondleidingen worden gegeven.

Ontdekken
Wie is deze meneer op klompen eigenlijk, en waar loopt hij?
Sloop van langgevelhuizen aan de Boschdijk, begin jaren zeventig. | Beeldcollectie RHCe
De restanten van het Sint Janspatronaat in Helmond in 1930. Fotograaf onbekend.
Moeder met baby
images/hourglass.png

ZOEKEN...