Welkom!

In de bezoekersruimte van het RHCe bent u welkom voor het raadplegen van documenten. Bij uw eerste bezoek aan het RHCe wordt u door medewerkers wegwijs gemaakt; waar en hoe u informatie kunt aanvragen en vinden en welke faciliteiten voorhanden zijn.

Onderzoek doen maakt dorstig en hongerig. Daarom serveren we versgezette koffie, cappuccino of thee, lekkere broodjes en andere versnaperingen.
 

Tarieven >

Adres en openingstijden >

Raadplegen van originele archiefstukken

Een deel van de bezoekersruimte is ingericht voor de raadpleging van originele archiefstukken. De medewerker dienstverlening bij de Info-balie, herkenbaar aan de badge, zal u de aanvraagprocedure van de archiefstukken haarfijn uitleggen.

Boeken en dagbladen onder handbereik

De meest geraadpleegde boeken vindt u in de bezoekersruimte en hoeft u dus niet aan te vragen. Ook de publicaties die net van de drukpers zijn gerold zijn er te vinden. De rest van de omvangrijke bibliotheek- en documentatiecollectie kunt u benaderen en bevragen via de online catalogus.

Microfiches maken plaats voor digitale informatie

Sinds enige tijd zijn de registers van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters van alle gemeenten in ons verzorgingsgebied online te raadplegen via de Digitale Stamboom. Alle daarin voorkomende akten zijn gescand en gekoppeld aan de grote naamindex. 

Door het digitaal aanbieden van deze bronnen, zijn de meeste microfiches nu overbodig geworden en zullen daarom succesievelijk verdwijnen uit de bezoekersruimte. Microfiches van nog niet gedigitaliseerde bronnen als kranten, van de doop- trouw- en begraafboeken en enkele andere bronnen blijven uiteraard wel in te zien.

Horeca – duurzaam en eerlijk

Het RHCe schenkt zuivere koffie: Puro koffie draagt het Max Havelaar keurmerk. Fruitsappen zijn van De Appelaere, puur fruitsap zonder suiker en toevoegingen.

Ontdekken
Wapen Vlierden
Willem Prinzenstraat met poort naar het Klaverhof
Naam Gastel
De Helmondse voetbalvereniging "Trap Door" bij een uitwedstrijd in Tiel in 1898. Fotograaf onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...