TSJIE–KLAP–TSJIE-BOEM enz…..!

Een onbekend orkest uit 1960.

Op de foto ziet u een orkest, een groep muzikanten die in staat is muziek te maken zonder gebruik van computertechnologie.

Als u net als uw stukjesschrijver de Beatles bewust hebt meegemaakt, kan het heel goed zo zijn dat u niets hebt met muziek zonder melodie. Ja, die bestaat echt! ’s Morgens zitten de treinen naar Eindhoven vol multi-taskende jeugd die ijverig op i-phones duwen. Al snel is het enige wat je nog hoort een indringend tsjie–tsjie–klap–boem–tsji–tsji–klap–boem dat in een moordend tempo en zonder enige variatie door de oordopjes wordt gepompt. Hoe zouden de leden van het afgebeelde orkest de hierboven beschreven scène waarderen? Zij brachten stukken ten gehore die perfect waren van harmonie en maatvoering. Van de grootste tuba tot de kleinste piccolo speelde ieder zijn partij en de kleinste fout werd door de dirigent met bestraffende blik opgemerkt. Fotopersbureau Het Zuiden maakte het plaatje in 1960.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Tour de France ploeg in Eindhoven:  Jan Leenders, Jac Gemser, Wout Wagtmans, Hans Dekkers, Harrie Schoenmakers, Gerard Voorting, Kees Pellenaars (ploegleider), Gerard Peters, Wim Dielissen en Wim van Est in 1951. Fotograaf A. van Beurden – collectie RHCe
Trudy Leurs tekende over haar ervaringen in Nederlands-Indië.
kinderen Mutsaers
Naam Budel
images/hourglass.png

ZOEKEN...