Ooggetuigen gezocht!

Eindhoven in de jaren zestig door de cameralens van Frans van Mierlo. Afl. 8: Mevrouw duizendpoot.

De telefoon staat roodgloeiend. De hele ochtend al. Spierpijn in de wangen heeft ze van de dikke glimlach die sinds het heuglijke nieuws op haar gezicht lijkt gebeiteld. Tussen twee telefoontjes en het aannemen van weer een bloemstuk door steekt ze snel een Berlinda sigaret op om even op adem te komen. Het is toch wel een bijzondere ervaring om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan. Normaal gesproken cijfert ze zichzelf weg voor chef en bedrijf. Maakt afspraken, stenografeert vergaderingen, ontcijfert onmogelijke kattebelletjes en handschriften en tovert die vakkundig en gezwind om in brief, memorandum of verslag. Foutloos uiteraard. O ja, en tussendoor verwijdert ze nog een ontsierende vlek op de chef zijn nieuwe stropdas en regelt ze een nieuw kopje koffie voor hem en zijn gasten. Genereus als ze is trakteert ze iedereen die vandaag langs komt op een heerlijk gebakje, bonbonnetje of sigaret. Keus te over. Haar collega waarmee ze leven en schrijven kan zoekt vandaag  gepast de luwte op.

Wie zijn deze dames en bij welke gelegenheid werd de telefonerende dame in het zonnetje gezet? Weet u meer? Reageer dan op dit bericht of stuur uw reactie dan naar infostudiezaal@rhc-eindhoven.nl onder vermelding van ‘foto afl. 8’.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het voormalig gemeentehuis van Stiphout.
De Sint Catharinakerk in de steigers na schade ten gevolge van bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de klokken zijn geen foto’s beschikbaar. Beeldcollectie RHCe
Gebied Vessem, Wintelre en Knegsel
images/hourglass.png

ZOEKEN...