GELOOF & ONGELOOF

Luther publiceert zijn 95 stellingen in 1517 op de kerkdeuren van Wittenberg. Schilderij: Ferdinand Pauwels ca. 1872.

Lezingenreeks 2017-2018 GELOOF & ONGELOOF vanwege 500 jaar Reformatie, een presentatie van Museum Klok & Peel │ Heemkundekringen De Vonder Asten-Someren │ H.N. Ouwerling Deurne Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten │ Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.
Meer weten? klik op de tekst en lees verder...

1517. De Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Op 31 oktober dat jaar - zo wil althans de overlevering -  spijkert de Augustijner monnik dr. Maarten Luther 95 stellingen op de kerkdeuren van Wittenberg. De kritische actie is een oorlogsverklaring aan de pauselijke aflaathandel, krijgt massaal bijval en leidt tot een scheuring in de christelijke moederkerk. Aanjager Luther maakt handig gebruik van de nog jonge drukpers. Mede daardoor verspreidt de Reformatie zich als een olievlek over Europa. Nu - 500 jaar later - kunnen we de balans opmaken. 

Wat is er over van het heilige vuur waarmee mensen vroeger voor hun geloof streden? Die vraag staat centraal tijdens de aanstaande lezingencyclus van de Peellandse erfgoedinstellingen.

Cultuurhistorie met eminente sprekers als Henk Roosenboom, Piet Schellens,Luc Rombouts en Mgr. Gerard de Korte

Wees welkom!

Klik op deze link voor meer informatie: Brochure lezingenreeks 2017-2018 GELOOF & ONGELOOF

Inschrijven kan binnenkort ook via de site van musuem Klok en Peel. Dan komt hier een link naar het online aanmeldformulier.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De zogenaamde woon-werk buslijn werd in 1974 bij wijze van proef voor een jaar ingesteld tussen de woonwijken in Woensel en de Philipscomplexen in Strijp. Fotograaf Noud Swinkels, Foto Enface; beeldcoll. RHCe
Heeze - Hors d'oevre
De Luciakerk te Mierlo-Hout in 1929. fotograaf onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...