GELOOF & ONGELOOF

Luther publiceert zijn 95 stellingen in 1517 op de kerkdeuren van Wittenberg. Schilderij: Ferdinand Pauwels ca. 1872.

Lezingenreeks 2017-2018 GELOOF & ONGELOOF vanwege 500 jaar Reformatie, een presentatie van Museum Klok & Peel │ Heemkundekringen De Vonder Asten-Someren │ H.N. Ouwerling Deurne Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten │ Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.
Meer weten? klik op de tekst en lees verder...

1517. De Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Op 31 oktober dat jaar - zo wil althans de overlevering -  spijkert de Augustijner monnik dr. Maarten Luther 95 stellingen op de kerkdeuren van Wittenberg. De kritische actie is een oorlogsverklaring aan de pauselijke aflaathandel, krijgt massaal bijval en leidt tot een scheuring in de christelijke moederkerk. Aanjager Luther maakt handig gebruik van de nog jonge drukpers. Mede daardoor verspreidt de Reformatie zich als een olievlek over Europa. Nu - 500 jaar later - kunnen we de balans opmaken. 

Wat is er over van het heilige vuur waarmee mensen vroeger voor hun geloof streden? Die vraag staat centraal tijdens de aanstaande lezingencyclus van de Peellandse erfgoedinstellingen.

Cultuurhistorie met eminente sprekers als Henk Roosenboom, Piet Schellens,Luc Rombouts en Mgr. Gerard de Korte

Wees welkom!

Klik op deze link voor meer informatie: Brochure lezingenreeks 2017-2018 GELOOF & ONGELOOF

Inschrijven kan binnenkort ook via de site van musuem Klok en Peel. Dan komt hier een link naar het online aanmeldformulier.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Villa Nancy Home in Stiphout.
Pipo de Clown in het zojuist geopende modehuis Gerzon. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie. Beeldcollectie RHCe
Onlosmakelijk verbonden met de jaren ’80 is dit affiche van de vredesbeweging getekend door Opland.
Het kaartje geeft de ligging van het Soemeer en de kanaalknik duidelijk weer. Het is een fragment van een grote kleurenkaart die de Maatschappij Helenaveen in 1889 van haar eigendommen in de Peel liet maken.
images/hourglass.png

ZOEKEN...