Klassenfoto's

Sint Nicolaasschool 1922

Al was Sinterklaas is al lang naar Spanje vertrokken, op 12 december 1922 kwam hij toch weer te voorschijn op een klassenfoto gemaakt van de vierde van de Sint Nicolaasschool in Helmond. 

Die school stond in de Molenstraat. Broeder Gilbert kon heel goed tekenen; het portret van de goedheiligman hangt achter de jongens aan de muur. Deze broeder gaf niet alleen de tekenlessen aan zijn eigen klas, maar ook aan andere klassen van de school. Behalve goed tekenen, kon de broeder ook zeer goed vertellen. Aan het einde van iedere schooldag vertelde hij spannende verhalen over de jongens Karel en Halef die allerlei avonturen beleefde. Die vertellingen waren een beloning voor het goede gedrag van de leerlingen op die dag. De jongetjes uit de klas zitten en staan er allemaal even keurig bij.

 

Canisiusschool 1963

 

De andere foto is gemaakt aan de overkant van de Molenstraat op de Canisiusschool in 1963. Deze kinderen zijn een stuk meer ontspannen. Saillant detail is dat de Canisiusschool enkele jaren later zou verhuizen naar het pand van de Nicolaasschool en wel in 1969.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Bakelsedijk 7
Het jubileum. Fotograaf:  Foto Sebestény
Wapen Heeze-Leende
Champagne op de veranda 0000117
images/hourglass.png

ZOEKEN...