Herfst

Herfst

De herfst is een jaargetijde, dat mooie sfeervolle beelden oplevert.

De eerste foto toont een nog jonge burgemeester Geukers, die met zijn echtgenote in zijn eerste jaar in Helmond op 18 september 1966 een dahliatentoonstelling opent in de Itterestraat. Aan het einde van de zomer en het begin van de herfst bloeit de dahlia met zijn vele verschijningsvormen en kleuren. Het lijkt alsof de natuur in een laatste opwelling laat zien hoe mooi zij kan zijn, voor ze aan haar winterrust begint. Daarom is het een bloem die velen altijd nog meer met de herfst associeren dan de aster of de chrysant. 

De tweede foto van rond 1910 is wat later in de herfst genomen in de Warandelaan. De bomen hebben al een groot deel van hun blad verloren. Als een dik tapijt ligt dat blad op het wandelpad en vormt daarmee een prachtig decor voor de grafheuvel van de familie Wesselman. 

herfst

 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Een politieagent knoopt een gesprekje aan met een jeugdige bezoekster van de speelplaats in het Stadswandelpark in 1939.
Helmond - Stokersknecht
Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.
images/hourglass.png

ZOEKEN...