Beroving door funeste invloed beeldroman.

Beroving door funeste invloed beeldroman

"Drie jeugdige fabriekarbeiders uit Eindhoven stonden voor het Hof in Den Bosch in hoger beroep terecht wegens een groot aantal berovingen met en zonder geweldpleging van passanten in de Eindhovense binnenstad. Zo te zien keurige kerels, afkomstig uit een degelijk arbeidersmilieu, van wie het onbegrijpelijk mag heten dat zij zich hebben laten verleiden tot delicten die alleen op het conto van een gangster behoren."

Aldus de correspondent van de lokale krant. We schrijven mei 1956. De verslaggever vervolgt zijn verhaal. "Ze lokten hun slachtoffers naar een achteraf gelegen plek, bedreigden hen met een speelgoedpistooltje, drukten zich uit in gangstertermen en beroofden hen vervolgens van hun geld.

 

De advocaat-generaal zei in zijn requisitoir dat in dit geval wel zeer duidelijk aan het licht wordt gesteld welk een funeste invloed er uit gaat van de gangsterfilms en de beeldromans. Deze jongelui, avontuurlijk van aard, bleken niet voldoende weerstand te hebben tegen deze schandalige lectuur. Hij merkte daarbij op dat men jammer genoeg niet op kan treden tegen de verkopers van dit soort lectuur."

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Van Laarhoven’s reclame
Het openen van De Moostdijk
H. Mis ter ere van het 50-jarig priesterjubileum van Pastoor Pulskens in 1952 in de Antonius van Paduakerk, beter bekend als de Steentjeskerk, in mei 1952. Foto Frans van Mierlo | Fotovisie. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...