U kunt in de bezoekersruimte op afspraak terecht op dinsdag en donderdag van 09.30 - 16.00 uur. Via het contactformulier plant u een afspraak in.

Indien u dat wenst, kunt u door medewerkers wegwijs gemaakt worden; waar en hoe u informatie kunt aanvragen en vinden en welke faciliteiten voorhanden zijn. U kunt gebruik maken van de aanwezige computers, of uw eigen tablet of laptop meenemen. U dient gebruik te maken van WiFi of een van de mobiele netwerken.

Raadplegen archiefstukken

Een medewerker van het RHCe zal u desgevraagd de aanvraagprocedure van de archiefstukken uitleggen. Tijdens uw bezoek kunt u tot uiterlijk 15.30 uur informatie aanvragen.

Boeken en dagbladen binnen handbereik

De meest geraadpleegde boeken vindt u in de bezoekersruimte en hoeft u dus niet aan te vragen. De rest van de omvangrijke bibliotheek- en documentatiecollectie kunt u raadplegen via de online catalogus. Het RHCe leent geen materiaal uit.

Microfiches maken plaats voor digitale informatie

De registers van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters van alle gemeenten in ons verzorgingsgebied (die overgebracht zijn) zijn online te raadplegen. Microfiches van nog niet gedigitaliseerde bronnen als kranten, van de doop- trouw- en begraafboeken en enkele andere bronnen blijven uiteraard wel beschikbaar.

Voor vragen gebruikt u het contactformulier.