Bij het ontwerp moest het RHCe niet wegvallen tegen de bioscoop, maar het moest ook passen bij de klassieke architectuur van de Boerenleen- of Raiffeisenbank. Om dit binnen één ontwerp te bewerkstelligen ontstond het idee om de archiefruimten in plaats van in de kelder, bovenop het gebouw te plaatsen. De bezoekersruimte werd ingericht op de begane grond, om de klassieke bouw van de bank tegemoet te komen. De daarboven gelegen archiefruimten dienen om het gebouw zijn totale massa te geven en de gevelhoogte van de bioscoop te verlengen. Dat dit archiefruimten zijn is direct zichtbaar gemaakt door aan de buitenkant een archiefkast af te beelden. Zo is er in één gebouw een subtiele overgang gecreëerd tussen klassieke laagbouw en moderne hoogbouw.
Weetjes pand RHCe
- De muren bovenin het gebouw zijn van 30 cm gewapend beton. De wapeningsnetten in dit beton zijn dubbel gevoerd om te voorkomen dat granaatscherven het archief zouden kunnen binnendringen.
- De betonnen kelderwanden van de archiefruimte beneden zijn gestort met stalen bekistingen, bekistingen van hout zouden namelijk de vorming van schimmels in het beton, en daarmee het archief, mogelijk kunnen maken.
- De bouw duurde een jaar.
- Voor het ontwerp van het gebouw werd Bollen Architectuur en Management uit Tilburg ingeschakeld.
- Elk depot heeft een eigen kleur om makkelijk te oriënteren. De kleuren zijn: groen, geel, blauw en rood.