Uw zoekacties: Gemeentebestuur Netersel, 1554-1810

10270 Gemeentebestuur Netersel, 1554-1810

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
INVENTARIS
II STUKKEN BETREFFENDE AFZONDERLIJKE ONDERWERPEN
A BESTUURSORGANISATIE
321 Extract uit het register van resoluties van het Intermediair Administratief Bestuur van het voormalig gewest van Bataafs Brabant betreffende de aanstelling van Peeter Janssen Leendert Royakkers en Rynier Helsemans tot leden van de municipaliteit Bladel, Jan Leenaarts en Cornelis van der Look tot leden van de municipaliteit Reusel en Willem Bogers en Jan Meulenbroeks tot leden van de municipaliteit Netersel
10270 Gemeentebestuur Netersel, 1554-1810
INVENTARIS
II STUKKEN BETREFFENDE AFZONDERLIJKE ONDERWERPEN
A BESTUURSORGANISATIE
321
Extract uit het register van resoluties van het Intermediair Administratief Bestuur van het voormalig gewest van Bataafs Brabant betreffende de aanstelling van Peeter Janssen Leendert Royakkers en Rynier Helsemans tot leden van de municipaliteit Bladel, Jan Leenaarts en Cornelis van der Look tot leden van de municipaliteit Reusel en Willem Bogers en Jan Meulenbroeks tot leden van de municipaliteit Netersel
Datering:
1798
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Gemeente:
Bladel
Type archief:
Overheid