Uw zoekacties: Bladeren door de archiefscans RHCe

10937 Bladeren door de archiefscans RHCe

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Gemeentebestuur,
Deurne
10937 Bladeren door de archiefscans RHCe
Gemeentebestuur,
Deurne
Akte van verpachting door Hillegunt van Dinter, abdis, en convent van Binderen aan Willem, zoon van Jan van den Veld, van diverse stukken grond te Deurne, tegen een jaarlijkse erfpacht van drie mud rogge, 1444, juli 2. dusent vierhondert veertich ende vier, des anderen daegs in julio der maent. Hillegunt van Dinter, abdis, en het convent van Binderen verpachten aan Willem, zoon van Jan van den Veld, diverse stukken grond, gelegen in de parochie en dingbank Deurne, te weten: - de "nonnenecker" op de "Velthovel" gelegen tussen het goed van Art Vryns, dat van Jan Bogarts, de "gemeynre" straat en de "gemeynen" weg. - een stuk grond, gelegen bij het hagelkruis, tussen het goed van Gevaert van de Seesselberch, dat van Henric van der Papendonck, dat van Pouwel Haex en de "gemeyn" straat. - een stuk grond, gelegen bij de kerk, tussen het goed van Jan Rutghers, zoon van heer Macharys en Lutgarde Boeyarts, en de "ghemeyne" weg. - een stuk grond, gelegen aan "Ghenen Reeck", tussen het goed van Everart van Doerren en dat van Jan, zoon van Jan Brunen; - een stuk grond, gelegen "over den Reeck", tussen het goed van Jan van Ieckendonc en dat van Phylips van Buttel. - een stuk grond, gelegen achter het goed van Gerit van Oss, en tussen dat van Dyrc Roeffs, en dat van Willem Everarts. - en een stuk grond, ook gelegen achter het goed van Gerit van Oss en bij dat van Godevart Godeloffs. Hiervoor zal Willem een jaarlijkse erfpacht van drie mud rogge betalen aan de "meestersen van den elmissen van het goedshuys" van Binderen. Uit: W.A. Beelaerts van Blokland e.a. Nederlandse kloosterzegels voor 1600. 's-Gravenhage, 1938. pag. 118., 1444
Cijnsadministratie,
Kohier van Verpondingen etc.,
Kenmerken
Beschrijving:
Bladertoegang om door scans te bladeren die niet afkomstig zijn uit bevolkingsgegevens
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS