Uw zoekacties: Gemeentebestuur Waalre, 1991-2013

11204 Gemeentebestuur Waalre, 1991-2013

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
.08 ALGEMEEN HULPGETAL VOOR PERSONEEL
11204 Gemeentebestuur Waalre, 1991-2013
.08
ALGEMEEN HULPGETAL VOOR PERSONEEL
NB:
Hier o.m. het personeelsbeleid in het algemeen. Bij gebruik van de verdelingen van .08 moet in het oog worden gehouden dat deze verdelingen alleen dan toepassing vinden als de daar bedoelde onderwerpen personeelsaangelegenheden zijn van algemene aard. Hebben zij een persoonlijk karakter dan richt de klassering zich naar de zgN persoonsdossiervorming (aangeduid door .08).

Kenmerken

Gemeente:
Waalre
Type archief:
Overheid