Uw zoekacties: Gemeentelijke Sociale Dienst Eindhoven, vanaf 1995 Gemeentel...

11220 Gemeentelijke Sociale Dienst Eindhoven, vanaf 1995 Gemeentelijke Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Eindhoven, 1980-1999

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
-1.84 WELZIJN, MAATSCHAPPELIJKE ZORG. SOCIALE VERZEKERINGEN
11220 Gemeentelijke Sociale Dienst Eindhoven, vanaf 1995 Gemeentelijke Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Eindhoven, 1980-1999
-1.84
WELZIJN, MAATSCHAPPELIJKE ZORG. SOCIALE VERZEKERINGEN
NB:
Hier uitsluitend aangelegenheden betreffende de sociale verziening in algemene zin. Aangelegenheden betreffende de woonomgeving, werkgelegenheid, criminaliteitsbestrijding e.d. worden naar het doel geklasseerd. De algemene aangelegenheden betreffende het specifiek welzijn vinden hun plaats onder -1.841. De uitwerking op onderdelen worden in principe geklasseerd onder de verdelingen van -1.843 en -1.844. Een zodanige spreiding kan echter weer tot gevolg hebben, dat de samenhang tussen onderwerpen of bescheiden verbroken wordt. Om daarin te voorzien is voor de praktijk van de dossiervorming onder 1.841 een verdeling gegeven, die het mogelijk maakt de uitvoering van het specifiek welzijn te concentreren. Bij gebruik daarvan dienen de overeenkomende verdelingen elders in de code wat betreft de activiteiten, begrepen in het specifiek welzijn, te worden geblokkeerd.

Kenmerken

Gemeente:
Eindhoven
Type archief:
Overheid