20 maart 2023

Oproep aan al onze erfgoedvrijwilligers! Doe mee met de Kennisquiz van Erfgoed Brabant: De digitale voorronde van de Erfgoedvrijwilliger kennisquiz is nu geopend. De erfgoedvrijwilligers met de beste score in de online quiz worden uitgenodigd voor de grote finale in het Nederlands Openluchtmuseum op 30 juni. Hier zullen zij strijden voor de felbegeerde titel de Slimste Erfgoedvrijwilliger. De winnaar krijgt ook nog een cheque ter waarde van €2000 die binnen zijn of haar erfgoedorganisatie besteed kan worden.

Online voorronde op erfgoedvrijwilliger.nl

Weet jij alles over het begeleiden van bezoekers, uitvoeren van re-enactment, of het onderhouden van collecties? Van 13 maart tot en met 7 mei 2023 kunnen erfgoedvrijwilligers hun kennis laten zien tijdens de digitale voorronde van de landelijke kennisquiz voor erfgoedvrijwilligers. Je vindt de quiz op www.erfgoedvrijwilliger.nl/erfgoedvrijwilliger-quiz. Het spelen van de quiz duurt ongeveer een kwartiertje.

Grande Finale in het Nederlands Openluchtmuseum

Per provincie wordt de vrijwilliger met de meeste punten in de digitale voorronde uitgenodigd om deel te nemen aan de grande finale op 30 juni 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum. De finalisten mogen als teamgenoot een collega-vrijwilliger meenemen van de erfgoedorganisatie waar zij werkzaam zijn. Samen strijden zij tegen de vrijwilligers uit de andere provincies. De winnaar mag zichzelf de Slimste Erfgoedvrijwilliger noemen en ontvangt een cheque ter waarde van €2000 voor de erfgoedorganisatie om vrij te besteden.