De bezoekersruimte is op afspraak geopend op dinsdag en donderdag van 09.30 - 16.00 uur. Via het contactformulier plant u een afspraak in.

Bij uw eerste bezoek aan het RHCe wordt u door medewerkers wegwijs gemaakt; waar en hoe u informatie kunt aanvragen en vinden en welke faciliteiten voorhanden zijn. U kunt gebruik maken van de aanwezige computers, of uw eigen tablet of laptop meenemen. Diverse raadpleegtafels beschikken over stopcontacten. Uiteraard kunt u gebruik maken van Wifi. 

Raadplegen van originele archiefstukken
Een deel van de ruimte is ingericht voor de raadpleging van originele archiefstukken. Een van de medewerkers dienstverlening zal u de aanvraagprocedure van de archiefstukken uitleggen. Tijdens uw bezoek kunt u tot uiterlijk 15.30 uur stukken aanvragen.

Boeken en dagbladen binnen handbereik
De meest geraadpleegde boeken vindt u in de bezoekersruimte en hoeft u dus niet aan te vragen. Ook de publicaties die net van de drukpers zijn gerold zijn er te vinden. De rest van de omvangrijke bibliotheek- en documentatiecollectie kunt u benaderen en bevragen via de online catalogus. In tegenstelling tot een openbare bibliotheek lenen we geen materiaal uit.

Microfiches maken plaats voor digitale informatie
De registers van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters van alle gemeenten in ons verzorgingsgebied zijn online te raadplegen. Door het digitaal aanbieden van deze bronnen, zijn de meeste microfiches nu overbodig geworden en zullen daarom verdwijnen. Microfiches van nog niet gedigitaliseerde bronnen als kranten, van de doop- trouw- en begraafboeken en enkele andere bronnen blijven uiteraard wel beschikbaar.

Voor vragen gebruikt u het contactformulier.